Кафе Ришар е основана през 1892 от семейство Ришар и до този момент все още е семейна компания. Фирмата е директно обвързана с парижкият живот, с кафенетата, ресторантите и бистрата, много от които са собственост на хора от същия регион на Франция, от където е и семейство Ришар. Кафе Ришар държи над 75% от пазара на кафе в Париж и значителна част от пазара на кафе във Франция.

Кафе Ришар в България

През 2010 година Кафе Ришар стъпва на българския пазар благодарение на група професионалисти, които разбират философията на семейство Ришар и това което правят. Безкомпромисният подход към продукта и високият стандарт на обслужване са в сърцето компанията. Разграничавайки се от масовите продукти, целта на Кафе Ришар е поетапно запознаване и обучение на потребителите, за разликите между видовете кафе, предимствата и удоволствието от консумацията на кафе което е 100% Арабика. За разлика от много други кафе брандове всички продукти на Кафе Ришар се приготвят и опаковат само и единствено във Франция. Това от своя страна е гарант за следване на строги правила при изпичането на кафето и както и запазване на уникалния вкус на Кафе Ришар на всички пазари където присъства.

Продукти

В България кафе Ришар предлага 8 вида кафе Арабика - вкусове от всички основни региони, отглеждащи кафе.
4 селектирани и перфектно съчетани бленда от различни сортове високорастяща Арабика. Rouge Richard - перфектно балансиран бленд от 80% Арабика и 20% Робуста, както и Уникално съчетание от 14 вида първокласен чай, представен в най-добрата копринена опаковка.
Кафе Ришар предлага и все по-популярните в последно време кафе дози. Дванадесет вида кафе дози в кутии от по двадесет и пет броя. Всяка опаковка съдържа седем грама кафе, индивидуално пресовано и опаковано, осигурява идеалната чаша кафе за всеки момент и за всеки вкус. Изключително разнообразие от вкусове за ценители, съобразени с различни предпочитания, за всяко настроение.
ЧАЯТ: Повече от растение, начин на живот ..... Нашата колекция от девет вида био чайове - традиционни вкусове в прозрачна копринена торбичка, която показва всички пресни билки ситно нарязани. Отварите имат естествено успокояващо, релаксиращо, стимулиращи или просто освежаващо действие
Към класическите сортове чай, ние добавяме нови вкусове и смеси. Всеки чай от тази селекция се предлага в прозрачна копринена торбичка, която гарантира отлично качество на запарения чай, а индивидуалната опаковка запазва за дълго вкуса и аромата. Богат избор от черни чайове, ароматизирани черни чайове, зелен чай, ароматизиран зелен чай и червен чай-ройбос.