Билков чай забранената градина - 15 бр.

Билков чай забранената градина - 15 бр.
22.00
лв.
Освежаващ чай с лек джинджифилен вкус
![]() |
Дозиране Едно саше е достатъчно за 400 мл. чай |
![]() |
Температура на водата 90 градуса на водата |
![]() |
Продължителност на запарване 4 мин. |

Освежава и успокоява. Уникално балансиран вкус и аромат на лимонови кори, шипка, върбинка, портокалови цветчета, женско биле и мащерка
Полезно въздействие
противовъзпалителен, детоксикиращ, подобряване функциите на храносмилателната система
Характеристика
Сладък и леко пикантен вкус
Съдържа
Лимонена трева, био джинджифил, био йерба-мате, лимонена кора, натурален аромат на лимон
Био чай
Опаковки
Полезно въздействие
противовъзпалителен, детоксикиращ, подобряване функциите на храносмилателната система
Характеристика
Сладък и леко пикантен вкус
Съдържа
Лимонена трева, био джинджифил, био йерба-мате, лимонена кора, натурален аромат на лимон
Био чай

Опаковки
![]() |
Голяма опаковка с 40 броя сашета |
![]() |
Малка опаковка с 15 броя сашета |
![]() |
Всяка кутия чай съдържа индивидуално опаковани копринени сашета |
Съвети за приготвяне на чай

Качеството на водата
Това е едно от най-важните условия за приготвянето на всеки вид чай.- Използвайте винаги прясна, студена вода за приготвянето на чая.
- Използвайте вода с ниска минерализация.
- По възможност използвайте по-мека вода. Съдържанието на варовик да е по-малко от 60 мг. на литър.
- Водата не трябва да има горчив или тръпчив вкус. В нея не трябва да се съдържа Хлор.
- Препоръчителното pH на водата е по-малко или равно на 7.
Температура на водата
90 градусаЗапаряване
4 мин. Ако добавяте мляко към вашия чай изчакайте 1 допълнителна минутаМислиш си за студен чай?
Най-добрия начин за приготвянето на студен чай
- Поставете 5 чаени торбички в 1 литър вода на стайна температура за 1 час. Препоръчително е да използвате съд от стъкло или керамика.
- Добавете лед
- Съхранявайте студения чай в хладилника, но го изпийте в рамките на 24 часа.
Бързо приготвяне на студен чай
- Поставете 2 чаени торбички в 400 мл гореща вода за 4-5 мин.
- Охладете чая с лед в подходящ съд. Препоръчително е да използвате съд от стъкло или керамика.
- Сервирайте веднага!