Сенча е най-популяният чай в Япония. 80% от производството на зелен чай в Япония се пада именно на Сенча. В превод от японски сенча означава "печен чай". Това име идва от някошния метод по обработката на чаените листа, които след изсушаването били печени на тиган. Зеления чай Сенча съдържа в себе си много витамин С, а също така е мощен антиоксидант. Затова много специалисти препоръчват зелен чай от сенча като добълнение към вашата диета за отслабване.
Полезно въздействие
при възпалителни процеси, общо укрепващ организма чай
Характеристика
Освежаващ, леко сладникав с вкус на трева, море и гора.
Съдържа
Зелен чай сенча
Опаковки
Голяма опаковка с 40 броя сашета
Малка опаковка с 15 броя сашета
Всяка кутия чай съдържа индивидуално опаковани копринени сашета
Съвети за приготвяне на зелен чай сенча
Качеството на водата
Това е едно от най-важните условия за приготвянето на зелен чай сенча, както и на всеки друг вид чай.
Използвайте винаги прясна, студена вода за приготвянето на чая.
Използвайте вода с ниска минерализация.
По възможност използвайте по-мека вода. Съдържанието на варовик да е по-малко от 60 мг. на литър.
Водата не трябва да има горчив или тръпчив вкус. В нея не трябва да се съдържа Хлор.
Препоръчителното pH на водата е по-малко или равно на 7.
Температура на водата
80 градуса
Запаряване
3 мин.
Мислиш си за студен зелен чай сенча?
Най-добрия начин за приготвянето на студен чай
Поставете 5 чаени торбички в 1 литър вода на стайна температура за 1 час. Препоръчително е да използвате съд от стъкло или керамика.
Добавете лед
Съхранявайте студения чай в хладилника, но го изпийте в рамките на 24 часа.
Бързо приготвяне на студен чай
Поставете 2 чаени торбички в 400 мл гореща вода за 4-5 мин.
Охладете чая с лед в подходящ съд. Препоръчително е да използвате съд от стъкло или керамика.