Зелен чай японска сенча - 15 бр.

Производител: Cafes Richard
Наличност: В наличност
22.00 лв.

Освежаващ зелен чай с японска сенча




1 чаена торбичка = 400 мл чай Дозиране
Едно саше е достатъчно за 400 мл. чай
температура на водата Температура на водата
80 градуса на водата
Продължителност на запарване Продължителност на запарване
3 мин.


Сенча е най-популяният чай в Япония. 80% от производството на зелен чай в Япония се пада именно на Сенча. В превод от японски сенча означава "печен чай". Това име идва от някошния метод по обработката на чаените листа, които след изсушаването били печени на тиган. Зеления чай Сенча съдържа в себе си много витамин С, а също така е мощен антиоксидант. Затова много специалисти препоръчват зелен чай от сенча като добълнение към вашата диета за отслабване.

Полезно въздействие
при възпалителни процеси, общо укрепващ организма чай

Характеристика
Освежаващ, леко сладникав с вкус на трева, море и гора.

Съдържа
Зелен чай сенча

Опаковки
Голяма опаковка с 40 броя сашета
Малка опаковка с 15 броя сашета
Всяка кутия чай съдържа индивидуално опаковани копринени сашета


Съвети за приготвяне на зелен чай сенча



Качеството на водата

Това е едно от най-важните условия за приготвянето на зелен чай сенча, както и на всеки друг вид чай.
  • Използвайте винаги прясна, студена вода за приготвянето на чая.
  • Използвайте вода с ниска минерализация.
  • По възможност използвайте по-мека вода. Съдържанието на варовик да е по-малко от 60 мг. на литър.
  • Водата не трябва да има горчив или тръпчив вкус. В нея не трябва да се съдържа Хлор.
  • Препоръчителното pH на водата е по-малко или равно на 7.

Температура на водата

80 градуса

Запаряване

3 мин. 


Мислиш си за студен зелен чай сенча?



Най-добрия начин за приготвянето на студен чай

  • Поставете 5 чаени торбички в 1 литър вода на стайна температура за 1 час. Препоръчително е да използвате съд от стъкло или керамика.
  • Добавете лед
  • Съхранявайте студения чай в хладилника, но го изпийте в рамките на 24 часа.

Бързо приготвяне на студен чай

  • Поставете 2 чаени торбички в 400 мл гореща вода за 4-5 мин.
  • Охладете чая с лед в подходящ съд. Препоръчително е да използвате съд от стъкло или керамика.
  • Сервирайте веднага!

Напишете мнение

Забележка: HTML не се потдържа!
Тест за сигурност
Етикети: Зелен чай, сенча