Билков чай Мента - 15 бр.

Освежаваща напитка през лятото или ароматен затоплящ чай през зимата, ментата е една от най-широко използваните и разпространени билки с изключителни свойства.
![]() |
Дозиране Едно саше е достатъчно за 400 мл. чай |
![]() |
Температура на водата 80-90 градуса на водата |
![]() |
Продължителност на запарване от 4 до 5 мин. |

Чай със специфичен вкус и аромат, действащ ободряващо и особено благоприятно при простудни заболявания. Ментата възвръща апетита и има противовъзпалително и болкоуспокояващо въздействие.
Полезно въздействие
Подобрява храносмилането, успокоява нервната система, подобрявва качеството на съня.
Характеристика
Свеж, ободряващ, разхладителен.
Съдържа
Мента
Био чай
Опаковки
Полезно въздействие
Подобрява храносмилането, успокоява нервната система, подобрявва качеството на съня.
Характеристика
Свеж, ободряващ, разхладителен.
Съдържа
Мента
Био чай

Опаковки
![]() |
Голяма опаковка с 40 броя сашета |
![]() |
Малка опаковка с 15 броя сашета |
![]() |
Всяка кутия чай съдържа индивидуално опаковани копринени сашета |
Съвети за приготвяне на чай от мента

Качеството на водата
Това е едно от най-важните условия за приготвянето на чай от мента или всеки друг вид чай.- Използвайте винаги прясна, студена вода за приготвянето на чая.
- Използвайте вода с ниска минерализация.
- По възможност използвайте по-мека вода. Съдържанието на варовик да е по-малко от 60 мг. на литър.
- Водата не трябва да има горчив или тръпчив вкус. В нея не трябва да се съдържа Хлор.
- Препоръчителното pH на водата е по-малко или равно на 7.
Температура на водата
80-90 градусаЗапаряване
от 4 до 5 мин. Ако добавяте мляко към вашия чай изчакайте 1 допълнителна минутаМислиш си за студен чай от мента?
Най-добрия начин за приготвянето на студен чай мента
- Поставете 5 чаени торбички в 1 литър вода на стайна температура за 1 час. Препоръчително е да използвате съд от стъкло или керамика.
- Добавете лед
- Съхранявайте студения чай в хладилника, но го изпийте в рамките на 24 часа.
Бързо приготвяне на студен чай мента
- Поставете 2 чаени торбички в 400 мл гореща вода за 4-5 мин.
- Охладете чая с лед в подходящ съд. Препоръчително е да използвате съд от стъкло или керамика.
- Сервирайте веднага!