Черен чай събрал в себе си традиционните вкусове и аромати
Дозиране Едно саше е достатъчно за 400 мл. чай
Температура на водата
90 градуса на водата
Продължителност на запарване 4 мин.
Този черен чай с вкус на ябълка и череша, може да се дегустира най-добре през деня. Съставен е от черни чайове от Китай и Цейлон натурално овкусени с карамелизирана ябълка, листа от рози и парченца ябълка. Приготвения черен чай от ябълка и череша ни разкрива сочни и меки вкусове на бавно печена ябълка.
Характеристика
Ароматен, вкусен, деликатно сладък
Съдържа
черен чай, парченца ябълка 11,7%, розови листенца
Опаковки
Голяма опаковка с 40 броя сашета
Малка опаковка с 15 броя сашета
Всяка кутия чай съдържа индивидуално опаковани копринени сашета
Съвети за приготвяне на черен чай ябълка и череша
Качеството на водата
Това е едно от най-важните условия за приготвянето на черен чай ябълка и череша или всеки друг вид чай.
Използвайте винаги прясна, студена вода за приготвянето на чая.
Използвайте вода с ниска минерализация.
По възможност използвайте по-мека вода. Съдържанието на варовик да е по-малко от 60 мг. на литър.
Водата не трябва да има горчив или тръпчив вкус. В нея не трябва да се съдържа Хлор.
Препоръчителното pH на водата е по-малко или равно на 7.
Температура на водата
90 градуса
Запаряване
4 мин. Ако добавяте мляко към вашия чай изчакайте 1 допълнителна минута
Мислиш си за студен чай ябълка и череша?
Най-добрия начин за приготвянето на студен чай
Поставете 5 чаени торбички в 1 литър вода на стайна температура за 1 час. Препоръчително е да използвате съд от стъкло или керамика.
Добавете лед
Съхранявайте студения чай в хладилника, но го изпийте в рамките на 24 часа.
Бързо приготвяне на студен чай
Поставете 2 чаени торбички в 400 мл гореща вода за 4-5 мин.
Охладете чая с лед в подходящ съд. Препоръчително е да използвате съд от стъкло или керамика.