Билков чай от Върбинка и мента - 15 бр.

Билков чай от Върбинка и мента - 15 бр.
22.00
лв.
Освежаващия аромат на ментата и божествения вкус на върбинката
![]() |
Дозиране Едно саше е достатъчно за 400 мл. чай |
![]() |
Температура на водата 90 градуса на водата |
![]() |
Продължителност на запарване 4 мин. |

Ободряваш и общо укрепващ чай със свеж ментов аромат
Полезно въздействие
При Нервна и физическа преумора, изтощение, отпадналост,Подобрява храносмилането, подобрява качеството на съня.
Характеристика
Свеж, ободряващ, разхладителен, ароматен
Съдържа
Върбинка 60%, Мента 40%
Био чай
Опаковки
Полезно въздействие
При Нервна и физическа преумора, изтощение, отпадналост,Подобрява храносмилането, подобрява качеството на съня.
Характеристика
Свеж, ободряващ, разхладителен, ароматен
Съдържа
Върбинка 60%, Мента 40%
Био чай

Опаковки
![]() |
Голяма опаковка с 40 броя сашета |
![]() |
Малка опаковка с 15 броя сашета |
![]() |
Всяка кутия чай съдържа индивидуално опаковани копринени сашета |
Съвети за приготвяне на чай от Върбинка и Мента

Качеството на водата
Това е едно от най-важните условия за приготвянето на чай от върбинка и мента или всеки друг вид чай.- Използвайте винаги прясна, студена вода за приготвянето на чая.
- Използвайте вода с ниска минерализация.
- По възможност използвайте по-мека вода. Съдържанието на варовик да е по-малко от 60 мг. на литър.
- Водата не трябва да има горчив или тръпчив вкус. В нея не трябва да се съдържа Хлор.
- Препоръчителното pH на водата е по-малко или равно на 7.
Температура на водата
90 градусаЗапаряване
4 мин. Ако добавяте мляко към вашия чай изчакайте 1 допълнителна минутаМислиш си за студен чай от Върбинка и Мента?
Най-добрия начин за приготвянето на студен чай
- Поставете 5 чаени торбички в 1 литър вода на стайна температура за 1 час. Препоръчително е да използвате съд от стъкло или керамика.
- Добавете лед
- Съхранявайте студения чай в хладилника, но го изпийте в рамките на 24 часа.
Бързо приготвяне на студен чай
- Поставете 2 чаени торбички в 400 мл гореща вода за 4-5 мин.
- Охладете чая с лед в подходящ съд. Препоръчително е да използвате съд от стъкло или керамика.
- Сервирайте веднага!