Върбинката от древни времена е смятана за свещена или притежаваща свръхестествени сили. Древните египтяни я наричали "Сълзите на Изис", а древните гърци я смятали за божествено цвете.
Дозиране Едно саше е достатъчно за 400 мл. чай
Температура на водата
90 градуса на водата
Продължителност на запарване 4 мин.
Известен със своя успокояващ, но стимулиращ ефект върху тялото и ума, ароматната върбинка е била неразделна част от бохемския живот в Европа през 19-ти век. Чаят от върбинка е много подходящ за пиене след хранене.
Полезно въздействие
При нервна и физическа преумора, изтощение, отпадналост
Характеристика
Сладък аромат, плодов вкус
Съдържа
100% Върбинка
Био чай
Опаковки
Голяма опаковка с 40 броя сашета
Малка опаковка с 15 броя сашета
Всяка кутия чай съдържа индивидуално опаковани копринени сашета
Съвети за приготвяне на чай от Върбинка
Качеството на водата
Това е едно от най-важните условия за приготвянето на чай от върбинка или всеки друг вид чай.
Използвайте винаги прясна, студена вода за приготвянето на чая.
Използвайте вода с ниска минерализация.
По възможност използвайте по-мека вода. Съдържанието на варовик да е по-малко от 60 мг. на литър.
Водата не трябва да има горчив или тръпчив вкус. В нея не трябва да се съдържа Хлор.
Препоръчителното pH на водата е по-малко или равно на 7.
Температура на водата
90 градуса
Запаряване
4 мин. Ако добавяте мляко към вашия чай изчакайте 1 допълнителна минута
Мислиш си за студен чай от Върбинка?
Най-добрия начин за приготвянето на студен чай
Поставете 5 чаени торбички в 1 литър вода на стайна температура за 1 час. Препоръчително е да използвате съд от стъкло или керамика.
Добавете лед
Съхранявайте студения чай в хладилника, но го изпийте в рамките на 24 часа.
Бързо приготвяне на студен чай
Поставете 2 чаени торбички в 400 мл гореща вода за 4-5 мин.
Охладете чая с лед в подходящ съд. Препоръчително е да използвате съд от стъкло или керамика.