Лайката се използва от векове и се смята за безопасно леко билково средство, което може да се прилага ежедневно под формата на успокояващ чай.
Дозиране Едно саше е достатъчно за 400 мл. чай
Температура на водата
80-90 градуса на водата
Продължителност на запарване от 4 до 5 мин.
Топъл или охладен, чаят от лайка може да се пие по всяко време на деня, препоръчван като естествено допълнение за добро здраве и благоразположение в дневния Ви хранителен режим. Спомага за отпускане на нервната система и добър сън.
Полезно въздействие
Успокояващ чай с противовъзпалително действие.
Характеристика
деликатен, ароматен, успокояващ.
Съдържа
Лайка, Лимонена трева, джинджифил, йерба мате, лимонена кора, натурален аромат на лимон.
Био чай
Опаковки
Голяма опаковка с 40 броя сашета
Малка опаковка с 15 броя сашета
Всяка кутия чай съдържа индивидуално опаковани копринени сашета
Съвети за приготвяне на чай от лайка
Качеството на водата
Това е едно от най-важните условия за приготвянето на чай от лайка или всеки друг вид чай.
Използвайте винаги прясна, студена вода за приготвянето на чая.
Използвайте вода с ниска минерализация.
По възможност използвайте по-мека вода. Съдържанието на варовик да е по-малко от 60 мг. на литър.
Водата не трябва да има горчив или тръпчив вкус. В нея не трябва да се съдържа Хлор.
Препоръчителното pH на водата е по-малко или равно на 7.
Температура на водата
80-90 градуса
Запаряване
от 4 до 5 мин. Ако добавяте мляко към вашия чай изчакайте 1 допълнителна минута
Мислиш си за студен чай?
Най-добрия начин за приготвянето на студен чай
Поставете 5 чаени торбички в 1 литър вода на стайна температура за 1 час. Препоръчително е да използвате съд от стъкло или керамика.
Добавете лед
Съхранявайте студения чай в хладилника, но го изпийте в рамките на 24 часа.
Бързо приготвяне на студен чай
Поставете 2 чаени торбички в 400 мл гореща вода за 4-5 мин.
Охладете чая с лед в подходящ съд. Препоръчително е да използвате съд от стъкло или керамика.