Ройбос с добавен вкус на ягода, малина и ванилия. Идеален за всеки момент от деня, със или без мляко. Червен чай ройбос с горски плодове може да се консумира и студен с горещите летни дни. Комбинирайте с торти, сладкиши или дребни соленки.
Полезно въздействие
противовъзпалителни свойства, стимулира храносмилането и подобрява кръвообращението
Характеристика
нежен вкус, деликатна сладост, свеж аромат на ягода, малина и нотка ванилия
Съвети за приготвяне на чай Ройбос
Качеството на водата
Това е едно от най-важните условия за приготвянето на чай от Ройбос или всеки друг вид чай.
Използвайте винаги прясна, студена вода за приготвянето на чая.
Използвайте вода с ниска минерализация.
По възможност използвайте по-мека вода. Съдържанието на варовик да е по-малко от 60 мг. на литър.
Водата не трябва да има горчив или тръпчив вкус. В нея не трябва да се съдържа Хлор.
Препоръчителното pH на водата е по-малко или равно на 7.
Температура на водата
90 градуса
Запаряване
4 мин. Ако добавяте мляко към вашия чай изчакайте 1 допълнителна минута
Мислиш си за студен чай Ройбос?
Най-добрия начин за приготвянето на студен чай
Поставете 5 чаени торбички в 1 литър вода на стайна температура за 1 час. Препоръчително е да използвате съд от стъкло или керамика.
Добавете лед
Съхранявайте студения чай в хладилника, но го изпийте в рамките на 24 часа.
Бързо приготвяне на студен чай
Поставете 2 чаени торбички в 400 мл гореща вода за 4-5 мин.
Охладете чая с лед в подходящ съд. Препоръчително е да използвате съд от стъкло или керамика.