Едно изтънчено и балансирано съчетание от черни чайове Дарджилинг
Дозиране Едно саше е достатъчно за 400 мл. чай
Температура на водата
90 градуса на водата
Продължителност на запарване 3 мин.
Този район в Индия отглежда чай за най-големите любители на чая. Чайовете от Дарджилинг са с възможно най-високо качество. По-студеният климат на високо разположения Даржелинг е идеален за отглеждане на фини сортове с още по-силен аромат. Не пропускайте са се насладите на този черен чай Дарджилинг.
Полезно въздействие
Високо съдържание на антиоксидантни
Характеристика
аромат на ликьор, дървесни и плодови нотки
Съдържа
100% черен чай Дарджилинг
Опаковки
Голяма опаковка с 40 броя сашета
Малка опаковка с 15 броя сашета
Всяка кутия чай съдържа индивидуално опаковани копринени сашета
Съвети за приготвяне на черен чай Дарджилинг
Качеството на водата
Това е едно от най-важните условия за приготвянето на черен чай Дарджилинг както и на всеки друг вид чай.
Използвайте винаги прясна, студена вода за приготвянето на чая.
Използвайте вода с ниска минерализация.
По възможност използвайте по-мека вода. Съдържанието на варовик да е по-малко от 60 мг. на литър.
Водата не трябва да има горчив или тръпчив вкус. В нея не трябва да се съдържа Хлор.
Препоръчителното pH на водата е по-малко или равно на 7.
Температура на водата
90 градуса
Запаряване
3 мин. Ако добавяне мляко към вашия чай изчакайте 1 допълнителна минута.
Мислиш си за студен Дарджилинг?
Най-добрия начин за приготвянето на студен чай
Поставете 5 чаени торбички в 1 литър вода на стайна температура за 1 час. Препоръчително е да използвате съд от стъкло или керамика.
Добавете лед
Съхранявайте студения чай в хладилника, но го изпийте в рамките на 24 часа.
Бързо приготвяне на студен чай
Поставете 2 чаени торбички в 400 мл гореща вода за 4-5 мин.
Охладете чая с лед в подходящ съд. Препоръчително е да използвате съд от стъкло или керамика.